Emniyet teşkilatı'nın 75 bin 534'ü 2 yılık yüksek okul mezunu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Papa'nın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret sırasında, devlet başkanlarına uygulanan tedbirler çerçevesinde en üst düzeyde korunacağını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Çalışkan, Haftalık Olağan Basın Toplantısı'na, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı. Emniyet Teşkilatı'nda görevli personelin eğitim durumları hakkında bilgi veren Çalışkan, 3 bin 148'inin ortaokul, 70 bin 338'inin lise, 75 bin 534'ünün 2 yılık yüksek okul, 44'ünün 3 yıllık yüksek okul, 29 bin 264'ünün 4 yılık yüksek okul ve 32'sinin 5 yıllık yüksek okul mezunu olduğunu söyledi.

Çalışkan, 2006 yılının ilk 10 ayında doğalgaz, tüpgaz ve kömür sobasından meydana gelen zehirlenme olaylarıyla ilgili de bilgi vererek 149 zehirlenme olayında 187 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, 131 kişinin ise yaralandığını söyledi. Çalışkan, özelikle kış mevsiminde zehirlenmelere karşı vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyararak bu tür üzücü olayların meydana gelmemesini diledi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çalışkan, bir gazetecinin "Papa 16. Benedikt'in ziyareti" konusunda sorusu üzerine şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak Vatikan Devlet Başkanı Papa Sayın 16. Benedikt önümüzdeki hafta ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Bu ziyaretin güven içerisinde geçmesi için en üst düzeyde güvenlik ve koruma tedbirleri uygulanacaktır. Özelikle İstanbul'daki güvenlik önlemleri alacak personele ilaveten çevre illerden 750 çevik kuvvet polisi de ayrıca İstanbul'daki tedbirler için görevlendirilecektir. Alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Kalacağı ve gideceği yerlerde, yol güzergahlarında ve çevrelerinde gerekli araştırmalar ve incelemeler yapılmıştır ve halen yapılmaktadır. Her türlü bilgi çok ciddi olarak değerlendirilmektedir. En ince ayrıntılar üzerinde dahi titizlikle durulmaktadır. Papa ülkemizde bulunduğu süreç içerisinde devlet başkanlarına uygulanan tedbirler çerçevesinde en üst düzeyde korunacaktır. Güvenlik eksikliği yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler en ince ayrıntısına kadar planlanarak uygulanacaktır. Güvenlik tedbirleri nedeniyle bazı cadde ve sokaklar gerekirse trafiğe kapatılacaktır. Bu durum ilgili valilikten yapılacak açıklamayla kamuoyuna duyurulacaktır. Papa'nın ülkemize gerçekleştireceği ziyareti bir basın ordusu izleyecektir. Bütün dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde olacaktır. Vatandaşlarımız, her türlü tepkilerini aşırıya kaçmadan yasal kurallar çerçevesinde ve demokratik bir şekilde yapmalıdırlar. Papa'nın Türkiye'den olumlu izlenimlerle ayrılması ülkemizi her açıdan olumlu etkileyecektir."

"Fehriye Erdal ve Dursun Karataş'ın yerlerinin MİT tarafından bilindiği ve istenildiğinde Türkiye'ye getirilebileceği" yönündeki bir haberin hatırlatılması üzerine Çalışkan, bu konudaki kuralın belli olduğunu belirterek, Türkiye'de suç işleyen bir kişinin, bulunduğu yabancı ülkede yakalanması durumunda önce o ülkenin mahkemelerinin iade talebini değerlendirdiğini ve uygun görürse iade ettiğini kaydetti. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'un trafik sorunu ile ilgili açıklamalarını hatırlatılması üzerine ise Çalışkan, sadece polisiye tedbirlerle trafiğin düzenlenmesinin mümkün olmadığını belirterek polis sayısının artırılmasının da yeterli olmayacağını kaydetti. Çalışkan, personel açısından İstanbul'da bir sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber